In Arnhem zijn veel initiatieven die allemaal op hun eigen manier georganiseerd zijn.

Hier lees je hoe ze dat doen.

Laat dit onderdeel zien in het zoekresultaat:

14 initiatieven gevonden
Pagina 1 van 2

Stichting Vrienden Klarendalse Molen

Algemene informatie
molen
2011
Stichting
40 vrijwilligers
Actief in: Klarendal

De stichting Vrienden Klarendalse Molen is opgericht toen stichting Volkshuisvesting Arnhem in 2011 de Klarendalse molen over nam van stichting Vrienden Gelderse Molen, met als doel om een verbindende rol in de wijk Klarendal te spelen, als wel het rijksmonument te onderhouden.

Met vrijwilligers en vrijwillige molenaars draait de molen wekelijks en maalt meel, drie keer per week is de molenwinkel open voor verkoop van voornamelijk meelproducten. Enkele jaren geleden is er een klein terras aangelegd en kunnen gasten een kopje koffie daarop nuttigen.

De Stadskeuken

Algemene informatie
Ontmoetingsplek
1-1-2019
Stichting
50 vrijwilligers
Actief in: Heel Arnhem

De Stadskeuken biedt ruimte aan mensen die elkaar willen ontmoeten, zich willen ontwikkelen, willen ondernemen en/of een activiteiten willen organiseren t.b.v. een duurzame en sociale samenleving.

Arnhems Hert

Algemene informatie
Lokale munt
September 2018
Coöperatie
2 vrijwilligers
Actief in: Heel Arnhem

Arnhems Hert is een community én een lokaal betaalmiddel voor de regio Arnhem. Het is een ‘handelsnetwerk’ van ondernemers, organisaties en vrienden (particulieren).

Boost

Algemene informatie
Integratieproject
Februari 2019
Stichting
40 vrijwilligers
Actief in: Heel Arnhem

Een ontwikkelplek en integratieproject voor vluchtelingen samen met Nederlanders.

Empowering Nisa

Algemene informatie
jongerenwerk voor meiden
2017
Stichting, VOF
10 vrijwilligers
Actief in: Malburgen

Empowering Nisa is een organisatie die zich richt op jonge meiden om gebruik te leren maken van hun eigen kracht. Initiatiefnemers Bouchra El Haddad en Ouafae Nasri zijn hiermee gestart in 2017 en zijn specifiek in Malburgen actief.

Ouafae ontdekte tijdens haar studie als Maatschappelijk werker aan de HAN Nijmegen dat het huidige ‘jongerenwerk’ niet aansluit bij een grote groep meiden. “Die zijn dus niet in beeld”, vertelt Ouafae, en die zorg maakte dat zij tijdens haar minor ‘intercultureel werker‘ gericht onderzoek deed naar het ‘Meidenwerk’.

Ook Bouchra, die al sinds haar 16e als vrijwilliger verantwoordelijkheden kreeg in het  jongerenwerk, startte al jong een meidengroep. Daarna volgde ze een studie aan de Pabo. Als vrijwilligers werkten Bouchra en Ouafae al eerder samen, maar toen Ouafae haar onderzoek vanuit de HAN startte, zijn ze samen een meidengroep gestart. “Het onderzoek kwam bij de gemeente terecht en die wilde dat wel ondersteunen. Inmiddels zijn we alweer drie jaar verder.”

 

Spijkerbikes

Algemene informatie
Fietsherstelproject
2019
Geen rechtsvorm
6 vrijwilligers
Actief in: Spijkerkwartier

Spijkerbikes is een sociaal fietsherstelproject

BuurtGroenBedrijf

Algemene informatie
buurtgroenbedrijf
2017
Stichting
2 vrijwilligers
Actief in: Spijkerkwartier

Het BuurtGroenBedrijf is een bewonersinitiatief dat het Spijkerkwartier groener, socialer en mooier wil maken. Hierbij proberen we zo veel mogelijk circulair te werken en houden rekening met biodiversiteit en de bijdrage aan het klimaat adaptief maken van de wijk.

Schrijf eens een Kaartje

Algemene informatie
Positieve post
Oktober 2018
Geen rechtsvorm
5 vrijwilligers
Actief in: Heel Arnhem

‘Schrijf eens een Kaartje’ is een initiatief van Freekje Mollenhof en Pepijn Stegeman, waarbij positieve berichten via ansichtkaarten door heel Arnhem verstuurd worden. In de stad hangen op verschillende plekken kleurrijke brievenbussen waarin mensen een te plekke beschreven kaartje kunnen doneren. Om nog meer vriendelijkheid te verspreiden en mensen te inspireren om mee te doen, betrekken zij o.a. scholen en instellingen, en staan elke eerste zaterdag van de maand met pen, kaarten en brievenbus klaar in Rozet Arnhem.

Dazo 125

Algemene informatie
broedplaats
2018
Geen rechtsvorm
0 vrijwilligers
Actief in: Spijkerkwartier

Dazo 125 is de broedplaats waar we werken aan een circulaire en inclusieve (wijk)economie naar de principes van De Blauwe Wijk Economie.

Maak-Lab

Algemene informatie
Leer- werkplaats
2018
Stichting
20 vrijwilligers
Actief in: Heel Arnhem

Bij Maak-Lab krijgen kinderen en jongeren de ruimte om hun talent te ontdekken door aan de slag te gaan met maakprojecten in een leer- werkplaats.

  • Zoekfilter wissen