Bekijk alle informatie over Arnhemse initiatieven.

Kunst Kontakt Kaarten op de Bult

Op de Geitenkamp hebben halverwege de maand maart, alle wijkbewoners een prachtige opbeurende kaart in de bus gekregen. In De Beijer ontmoeten we Annet en Nel die vertellen over deze kaartenactie in coronatijd.
Lees meer

Samen in één digitale omgeving

Sinds 2021 is de wijkcommunicatie in het Arnhemse Rijkerswoerd een stuk toegankelijker: de wijkvereniging en het bewonersplatform zijn samen gegaan en dat schept een boel duidelijkheid voor de wijkbewoners. Yvonne Nuis heeft zich daar hard voor gemaakt én aan bijgedragen.
Lees meer

Bijzondere vrouwen in gouden kistjes

Aan de Hommelseweg zullen vanaf de Internationale Vrouwendag op 8 maart, een jaar lang bijzondere verhalen gepresenteerd worden van vrouwen over de hele wereld, in kleine gouden kistjes. Initiatiefneemster Cato Donker vertelt hoe zij hier toe is gekomen.
Lees meer

Van stille hoek naar natuurlijke ontmoetingsplek

Op Alteveer ligt sinds vlak voor de tweede lockdown van 2020 een alternatief aardvarken op een veldje te wachten op veel geklauter, ontmoeting en een feestje. Bewoners hebben binnen enkele maanden een prachtig object gerealiseerd. Hoe deden ze dat?
Lees meer

Verbinding binnen woongebouw

Hakima Tighadouini heeft twee lege kratten bij de liften gezet in het appartementencomplex waar ze woont. Eens per maand brengt ze die gevuld naar de voedselbank.
Lees meer

Jan past op zijn straat

Bij een ondergrondse container in het Statenkwartier, ligt nooit zwerfvuil. Er zijn altijd bezem en blik aanwezig: Jan van de Pol houdt zijn straat goed in de gaten.
Lees meer

Haarstukken voor iedereen bereikbaar

Stichting Hair4Her zamelt haarwerking in om kosteloos hoofdbedekking te kunnen uitlenen aan kankerpatiënten met een kleine beurs. Zij zijn geholpen met een advertentie en een sponsorbrief.
Lees meer

Interactief theater voor vluchtelingenkinderen

Theatermakers Linda van der Knaap en Matthias voor de Poorte wilden graag de vrolijke noot blijven brengen op donkere plekken. Maar zij zijn dromers en doeners, geen planners. De Adviesbrigade hielp hen de plannen te verduurzamen.
Lees meer

Koken om te delen

Koken voor de straat is een gewoonte geworden. ‘Alles wat ik over heb, geef ik weg. Dat vind ik gewoon leuk. Zo’n twee keer per week zijn er zo’n vijftien mensen die dan mee genieten van wat ik over heb.
Lees meer

Tuinieren, oogsten en verbinden

Reinda vertelt dat de ambitie bij het aanleggen van de tuin om iedereen vrij te laten plukken en oogsten, helaas niet helemaal haalbaar was. ‘Daarom is het accent iets anders geworden de laatste jaren. Dat ligt nu meer op beleving , ontmoeting en verbinding, en minder op productietuin.’
Lees meer

Arnhemse regeling Burgerkracht succesvol

Wethouder Martien Louwers: “Er zit enorm veel creativiteit en organiserend vermogen in de Arnhemse samenleving. Ondersteuning vanuit de burgerkrachtregeling, financieel of organisatorisch, kan net het zetje zijn dat iemand nodig heeft om van idee naar uitvoering te komen.”
Lees meer

De Wasplaats goes vintage

De hele maand augustus is De Wasplaats dicht geweest en de vrijwilligers hebben er alles aan gedaan de ruimte een nieuwe look te geven: de winkel is ondertussen uitgebreid met interessante tweedehands artikelen – De Wasplaats goes vintage!
Lees meer

Buurtverbinder – mooie dingen ontstaan op onverwachte momenten

‘Dit jaar viel Pasen tijdens de lockdown. Iemand kwam met het idee om toch paaseitjes aan elkaar uit te delen. We lieten het rondzingen door er over te praten en er over te schrijven in de wijkkrant en in de nieuwsbrief. Ik kreeg de buurtsuper zover ons te sponsoren. Met Pasen zijn er wel 100 zakjes met paaseitjes uitgedeeld.’
Lees meer

Verbindingen met fashionworkshops

Tijdens afgelopen zomervakantie hebben kinderen in Presikhaaf midden in de hittegolf bij Stichting Samra keihard aan een fashionshow gewerkt. Voor de initiatiefneemster kwamen een aantal dingen fantastisch bij elkaar.
Lees meer

Buurtfabriek – met Burgerkrachtsubsidie activiteiten ontplooien

De kerngroep van de Buurtfabriek streeft de ABCD-methode na – Asset Based Community Development. ABCD wil alle buurtbewoners te betrekken, ongeacht leeftijd of herkomst. Dat betekent dat alle initiatieven en activiteiten die in de Buurtfabriek plaats vinden van onderaf ontstaan en de initiatiefnemers ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen.
Lees meer

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x
Scroll naar top