Bekijk alle informatie over Arnhemse initiatieven.

Tuinieren, oogsten en verbinden

Reinda vertelt dat de ambitie bij het aanleggen van de tuin om iedereen vrij te laten plukken en oogsten, helaas niet helemaal haalbaar was. ‘Daarom is het accent iets anders geworden de laatste jaren. Dat ligt nu meer op beleving , ontmoeting en verbinding, en minder op productietuin.’
Lees meer

Arnhemse regeling Burgerkracht succesvol

Wethouder Martien Louwers: “Er zit enorm veel creativiteit en organiserend vermogen in de Arnhemse samenleving. Ondersteuning vanuit de burgerkrachtregeling, financieel of organisatorisch, kan net het zetje zijn dat iemand nodig heeft om van idee naar uitvoering te komen.”
Lees meer

De Wasplaats goes vintage

De hele maand augustus is De Wasplaats dicht geweest en de vrijwilligers hebben er alles aan gedaan de ruimte een nieuwe look te geven: de winkel is ondertussen uitgebreid met interessante tweedehands artikelen – De Wasplaats goes vintage!
Lees meer

Buurtverbinder – mooie dingen ontstaan op onverwachte momenten

‘Dit jaar viel Pasen tijdens de lockdown. Iemand kwam met het idee om toch paaseitjes aan elkaar uit te delen. We lieten het rondzingen door er over te praten en er over te schrijven in de wijkkrant en in de nieuwsbrief. Ik kreeg de buurtsuper zover ons te sponsoren. Met Pasen zijn er wel 100 zakjes met paaseitjes uitgedeeld.’
Lees meer

Verbindingen met fashionworkshops

Tijdens afgelopen zomervakantie hebben kinderen in Presikhaaf midden in de hittegolf bij Stichting Samra keihard aan een fashionshow gewerkt. Voor de initiatiefneemster kwamen een aantal dingen fantastisch bij elkaar.
Lees meer

Buurtinitiatieven in Coronatijd – deel 3

Hoewel de lente zich nergens wat van aantrekt en de knoppen zowat uit hun voegen barsten, zitten wij zoveel mogelijk binnen en is het seizoen ontdaan van bijna al zijn feestelijkheden. Een gemis voor wie samen wil vieren! Toch zijn er overal alternatieve cadeautjes te ontdekken.
Lees meer

Buurtinitiatieven in Coronatijd – deel 2

Best bijzonder, die enorme creativiteit die is losgebarsten! En het lijkt erop alsof iedereen zich nog steeds extra inspant om alternatieven te bedenken, extra zorg te bieden, of gewoon iets leuks te organiseren voor wat welkome afleiding.
Lees meer

Buurtinitiatieven in Coronatijd

Alle wijkcentra zijn tot 28 april gesloten. Maar! Dat betekent niet dat bewoners stil zitten, integendeel. Dankzij eigen netwerken organiseren mensen in alle wijken offline burenhulp.
Lees meer

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x