Workshops en bijeenkomsten voor initiatiefnemers

Deze kalender is samengesteld in samenwerking met

30 juni 2021
 • Locatie- en gebiedsontwikkeling (3-daagse)

  30 juni 2021  19:30 - 19:30
  Online via Zoom

  Zijn jullie als bewonersinitiatief actief betrokken bij de ruimtelijke ontwikkeling van je buurt, wijk of dorp? Of zijn jullie door de overheid gevraagd om mee te doen? KNHM foundation organiseert drie workshops waarin we met experts van Arcadis jullie begeleiden bij dit proces. Zo bespreken we bijvoorbeeld de verschillende posities en invloed van de diverse stakeholders, belangrijke wetten en procedures en kijken we naar de financiële kanten.

  Dinsdag 1 en woensdag 16 en 30 juni

  Voor meer informatie en inschrijving klik hier.

  Aangeboden door KNHM foundation

 • Workshop Djembé

  30 juni 2021  19:30 - 21:00
  Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem, Nederland

  Om een Afrikaans ritme te leren spelen zijn communicatie en sa­menwer­king de sleutelwoorden. Want één rit­me bestaat uit meerdere patronen die tegelijkertijd en op ver­schil­len­de instrumen­ten worden ge­speeld. Om dit geheel goed te laten klinken is het belang­rijk om je eigen ritme te spelen maar ook te blijven luisteren naar de ande­ren. Dan gaat het swingen! Samen een ritme spelen geeft op een ontspannen manier een mooie verbinding.

  In de workshop wordt gebruik gemaakt van een traditioneel Afrikaans instrumentarium,
  bestaande uit djembé's (tamtams) en doundouns (bastrommels). Stap voor stap wordt uitleg gegeven over de instrumenten, de ritmes en de basistechnieken.
  De 'toon' van de workshop is luchtig, de energie die vrijkomt bij deze vorm van communicatie neem je ongetwijfeld mee naar je vrijwilligerswerk.

  Begeleiding: Pieter Pennings

  Voor meer informatie en inschrijving klik hier

  Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Arnhem – Volare

5 juli 2021
 • Workshop Teamwork-zingen

  5 juli 2021  19:30 - 21:30
  Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem, Nederland

  In het Engels bestaat de uitdrukking 'to do something in concert with each other'. Vrij vertaald betekent dat dat je een klus samen succesvol klaart. Niet voor niets wordt het beeld van een concert gebruikt. Wat is eigenlijk de grootste kracht van een koor of orkest? Uiteraard moet iedereen zijn instrument goed kunnen bespelen, maar nog belangrijker is: iedereen moet goed sámen kunnen zingen/spelen. Musici maken deel uit van één levend instrument!

  In de workshop Teamwork-zingen gaan we eenvoudige (meerstemmige) muziek zingen. Je hoeft niet heel hoog of laag te zingen, en zelfs een valse noot hier of daar moet je niet tegenhouden om mee te komen doen! Via samen zingen ga je ontdekken hoe mooi muziek wordt als iedereen de balans vindt tussen ‘bezig zijn met zijn eigen stem’ en wanneer jouw stem en die van anderen samenkomen.

  De workshop is verdeeld in een paar delen, met telkens een nieuw kort lied. Per lied komt een ander aspect van samen zingen aan bod. Er worden verbanden gelegd met teamwork waar je in de rest van je dagelijks leven mee te maken hebt. Via zingen ontdek je dus de echte teamspirit in jezelf!

  Begeleiding: Hannelere Wagenmakers

  voor meer informatie en inschrijving klik hier

  Aangeboden door Vrijwilligerscentrale Arnhem – Volare

Geen andere onderwerpen om weer te geven.

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x
Scroll naar top