Wat zijn wijkplatforms?

Wijkplatforms

Elke wijk in Arnhem heeft een wijkplatform. In het platform zitten bewoners van de wijk. Zij kennen de wijk heel goed. Ze hebben namens hun mede-wijkbewoners contact met de gemeente (met de Teams Leefomgeving). Ze doen dit vrijwillig.

Wat doet een wijkplatform

Het wijkplatform is het aanspreekpunt voor de medewerkers van het Team Leefomgeving (TLO).

Wanneer zoek je contact met een wijkplatform

Als jouw initiatief of activiteit voor één bepaalde wijk is. Is jouw initiatief of activiteit voor meerdere wijken, dan kun je contact opnemen meerdere wijkplatforms.

TIP
De leden van het platform zijn allemaal medewijkbewoners. Misschien vind je dat prettig en zijn ze makkelijk bereikbaar. Weet wel dat sommige wijkplatforms veel actiever zijn dan andere. De actieve wijkplatforms hebben goede contacten met Team Leefomgeving. Aan de andere kant… als het wijkplatform niet zo actief is, kun je beter zelf direct contact zoeken met het Team Leefomgeving.

Bij wie moet je zijn

Zoek hier het wijkplatform van je wijk. De meeste wijkplatforms werken met werkgroepen. Zo’n werkgroep houdt zich bezig met één onderwerp. Denk aan groen, kunst & cultuur of duurzaamheid. Kijk of jouw initiatief past bij één van deze onderwerpen.

Wat kan het wijkplatform voor jouw initiatief of activiteit betekenen

  • Samen met jou bekijken of jouw initiatief of activiteit past in de wijk
  • Draagvlak creëren voor jouw initiatief of activiteit
  • Contact leggen en een goed woordje voor je doen bij de gemeente
  • Aandacht geven aan het initiatief of de activiteit via de wijkkrant

Financiële bijdrage

Een wijkplatform heeft een jaarlijks budget. Als je een eenvoudig te organiseren initiatief hebt of een leuke activiteit voor de wijk, kun je een aanvraag doen voor een bijdrage. Dit mag voor bijvoorbeeld een stichting of vereniging zijn, maar ook voor een privé-initiatief.

Waarom is het slim om de gemeente te betrekken bij mijn initiatief of activiteit?
Lees daarover meer in dit artikel. Hier vind je ook de links naar uitleg over andere organisaties die met de gemeente te maken hebben.

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Achter Onderaf.nl zitten de Ideeënmakelaars, Adviesbrigade en Praktische Zaken. Elk vanuit onze eigen expertise ondersteunen wij vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven in Arnhem bij de zaken waar zij tegenaan lopen.

Sonja Meijer

Ideeënmakelaar
Sonja heeft het grootste deel van haar leven in Arnhem gewoond, en volgde een opleiding in Bedrijfsmanagement-Communicatie. Als Ideeënmakelaar deelt ze graag haar expertise, die ze o.a. opdeed bij het Kunstbedrijf en Jeugdfonds Cultuur Arnhem, waarbij ze samenwerkte met verschillende cultuur-instellingen, de gemeente, serviceclubs en scholen.

Geen andere onderwerpen om weer te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x
Scroll naar top