Hier moet je op letten als je gaat werken met vrijwilligers: Je initiatief onder de aandacht brengen bij vrijwilligers

Kom je regelmatig handen tekort om alles uit je initiatief te kunnen halen? Dan is het  aannemen van vrijwilligers misschien een oplossing. Dat klinkt makkelijker dan dat het is, vooral omdat de vraag naar vrijwilligers groter is dan het aanbod. Hoe kan je op een goede manier vrijwilligers werven? Lees deze blog en kom erachter!

🗝️ Vrijwilligers Werven

De sleutel tot het vinden van de geschikte vrijwilligers is het optimaal benutten van je netwerk. Zit je op social media en heb je een bedrijfswebsite? Zet deze dan vooral in om jouw zoektocht te delen. Maak daarnaast gebruik van exposure in wijkkranten en wijkcentra én kijk eens op Vrijwilligerscentralearnhem.nl. Via de Vrijwilligerscentrale – een soort uitzendbureau voor vrijwilligers – kun je jouw oproep kosteloos onder de aandacht brengen in de Arnhemse Koerier. Mocht je om advies verlegen zitten, neem ook dan contact met hen op. Zij kunnen je onder andere helpen met het schrijven van een goede vacature.

Zoek daarnaast vooral naar vrijwilligers dicht in de buurt van jouw initiatief, omdat vrijwilligers vaak niet bereid zijn grote afstanden te overbruggen. Maak daarom ook gebruik van buurtapps zoals Nextdoor.

Om je initiatief als vrijwilligersorganisatie te promoten is het belangrijk dat je eerst goed voor je huidige vrijwilligers zorgt; zij zijn namelijk jouw beste ambassadeurs. Door mond-tot-mondreclame kunnen ze veel nieuwe vrijwilligers aantrekken. Je kan er ook voor kiezen om je huidige vrijwilligers actief in te zetten door ze een presentatie of voorlichting te laten geven aan potentiële nieuwe vrijwilligers

Kortom, schroom niet om zoveel mogelijk kanalen te gebruiken om jouw vraag naar vrijwilligers te delen. Wees duidelijk in wat je zoekt, maar vergeet zeker niet te vermelden wat jouw organisatie te bieden heeft. Zet eventuele huidige vrijwilligers in om jouw zoektocht kracht bij te zetten.

Deze blog is onderdeel van een serie over vrijwilligers en is tot stand gekomen in samenwerking met Karin Huibers-van Leusen van de Ideeënmakelaars en Alex Smits, Hanneke Schweizer en Sanne van der Werff van de Vrijwilligerscentrale. Hier vind je meer blogs over vrijwilligers

Foto door Hello I’m Nik via Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x