Kom je regelmatig handen tekort om alles uit je initiatief te kunnen halen? Dan is het  aannemen van vrijwilligers misschien een oplossing. Dat klinkt makkelijker dan dat het is, vooral omdat de vraag naar vrijwilligers groter is dan het aanbod. Wil je weten welke trends er zoal zijn op het gebied van vrijwilligerswerk? Lees dan deze blog en kom erachter!

Trends

Er lijkt een soort schaarste te ontstaan in de vrijwilligersmarkt: de vraag naar vrijwilligers wordt steeds groter, terwijl het aanbod nagenoeg gelijk blijft of zelfs kleiner wordt. Dit zorgt er mede voor dat je als organisatie moet concureren met andere organisaties die ook op zoek zijn naar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen momenteel uit veel verschillende plekken en werkzaamheden kiezen; ze ‘shoppen’ daarom meer dan eerder het geval was.

“Wat levert het mij op?”

“Wat levert het mij op?” is een vraag die Arnhemmers zichzelf steeds vaker stellen wanneer ze op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Neem dit gegeven mee bij het schrijven van een vacature. Beschrijf niet alleen de werkzaamheden van de vrijwilliger, maar dus ook wat je als initatief/organisatie hem of haar te bieden hebt.

Het werken met vrijwilligers kan een aanvulling zijn op jouw initiatief. Wil je meer weten? Kijk dan op vrijwilligerswerk.nl of neem contact op met iemand van de Vrijwilligerscentrale.

Deze blog is onderdeel van een serie over vrijwilligers en is tot stand gekomen in samenwerking met Karin Huibers-van Leusen van de Ideeënmakelaars en Alex Smits, Hanneke Schweizer en Sanne van der Werff van de Vrijwilligerscentrale. Hier vind je meer blogs over vrijwilligers

Foto door Evan Dennis via Unsplash