Kijken Naar Trends! – Praktische Vrijwilligers Gids

Hier moet je op letten als je gaat werken met vrijwilligers: trends, “wat levert het mij op?”

Kom je regelmatig handen tekort om alles uit je initiatief te kunnen halen? Dan is het  aannemen van vrijwilligers misschien een oplossing. Dat klinkt makkelijker dan dat het is, vooral omdat de vraag naar vrijwilligers groter is dan het aanbod. Wil je weten welke trends er zoal zijn op het gebied van vrijwilligerswerk? Lees dan deze blog en kom erachter!

Trends

Er lijkt een soort schaarste te ontstaan in de vrijwilligersmarkt: de vraag naar vrijwilligers wordt steeds groter, terwijl het aanbod nagenoeg gelijk blijft of zelfs kleiner wordt. Dit zorgt er mede voor dat je als organisatie moet concureren met andere organisaties die ook op zoek zijn naar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen momenteel uit veel verschillende plekken en werkzaamheden kiezen; ze ‘shoppen’ daarom meer dan eerder het geval was.

“Wat levert het mij op?”

“Wat levert het mij op?” is een vraag die Arnhemmers zichzelf steeds vaker stellen wanneer ze op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Neem dit gegeven mee bij het schrijven van een vacature. Beschrijf niet alleen de werkzaamheden van de vrijwilliger, maar dus ook wat je als initatief/organisatie hem of haar te bieden hebt.

Het werken met vrijwilligers kan een aanvulling zijn op jouw initiatief. Wil je meer weten? Kijk dan op vrijwilligerswerk.nl of neem contact op met iemand van de Vrijwilligerscentrale.

Werken met vrijwilligers

Meer weten over het werken met vrijwilligers? Misschien heb je iets aan onze praktische gids voor het werken met vrijwilligers! Daarnaast hebben we een aparte categorie voor alle artikelen die te maken hebben met vrijwilligers. 😉

Kom je er niet uit?

Geen paniek. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Achter Onderaf.nl zitten de Ideeënmakelaars, Adviesbrigade en Praktische Zaken. Elk vanuit onze eigen expertise ondersteunen wij vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven in Arnhem bij de zaken waar zij tegenaan lopen.

Hanneke De Jong

Ideeënmakelaar
Als theatermaker weet Hanneke wat het betekent om ideeën vorm te geven en daarin wegen te zoeken die minder vanzelfsprekend zijn. Vanuit haar eigen ondernemerschap in het culturele veld helpt ze je graag je plannen aan te scherpen en te concretiseren.

Deze blog is onderdeel van een serie over vrijwilligers en is tot stand gekomen in samenwerking met Karin Huibers-van Leusen van de Ideeënmakelaars en Alex Smits, Hanneke Schweizer en Sanne van der Werff van de Vrijwilligerscentrale. Hier vind je meer blogs over vrijwilligers

Foto door Evan Dennis via Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x
Scroll naar top