Agenda: workshops en bijeenkomsten voor initiatiefnemers

11 oktober 2021
 • Zomercongres 'Klein verzet, Groot geluk'

  11 oktober 2021
  Honigcomplex, Waalbandijk 20-22, 6541 AJ Nijmegen, Nederland

  Na drie edities is ons congres voor velen een begrip geworden. Het is dé plek waar mensen, ideeën en kennis bij elkaar komen. Kleine initiatieven van inwoners, die bij elkaar opgeteld enorm veel betekenen voor de leefbaarheid van onze omgeving. Die energie bij elkaar brengen is de kern van het Zomercongres.

  Wat kun je verwachten?
  ’s Morgens (9.00 - 12.00 uur) is er een programma waarin je een verdiepende workshop kunt volgen.
  Je kunt ’s middags (vanaf 12.30 uur) instappen voor de informatiemarkt, speeddates met fondsen, mini-workshops en Eerste Hulp Bij Initiatieven. Natuurlijk ga je zitten om je rechterhersenhelft te laten prikkelen door hoofdspreker Mirjam Spitholt, specialist gelukskunde.
  Bijzonder is ook het verhaal van Manon Ossevoort, die op een tractor naar de Zuidpool reisde en zo een onmogelijke droom waarmaakte. De Nijmeegse stand-up comedian Samir Fighill sluit het programma af en luidt de borrel in. (Einde 18.00 uur)

  voor meer informatie en inschrijving klik hier

  Aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland

12 oktober 2021
 • WBTR - Info- en vragensessie

  12 oktober 2021  17:00 - 18:30
  Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem, Nederland

  Help! Wat moet mijn stichting of vereniging met de WBTR?

  Het doel van de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr), die op 1 juli 2021 in werking treedt, is het bevorderen van de kwaliteit van bestuur en toezicht. Naast de belangrijkste wijzigingen die de Wbtr meebrengt worden algemene en praktische onderwerpen besproken: wat zijn de taken, bevoegdheden en verplichtingen van een bestuur? Hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid? Wat is een tegenstrijdig belang? Wat als een bestuurder (langdurig) ziek wordt?

  De sessie wordt verzorgd door Rosanne Kuiper (advocaat bij Dirkzwager legal & tax) en is kosteloos. Er zal ruime gelegenheid zijn voor het stellen en beantwoorden van vragen.

  Is dat niet veel te laat? De WBTR gaat toch al in per 1 juli 2021?

  Nee, dat valt erg mee. Voor het voldoen aan de Wbtr gelden ruime overgangstermijnen en niet ieder aspect uit de Wbtr hoeft een wijziging voor jullie organisatie te betekenen. Tijd genoeg dus om je te laten informeren en meer uitleg te krijgen.

  Pak de statuten van je organisatie er eens bij. Zijn ze erg gedateerd, dan is dit het moment om daar iets aan te doen. Valt dat mee en zijn ze redelijk recent nog bijgewerkt, dan is er misschien weinig reden om je zorgen te maken.

  Tijdens deze sessie hoor je meer over de Wbtr en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. Als er veel behoefte is aan controle van statuten kunnen wij misschien kijken naar de mogelijkheid van een aangepast (groeps)tarief. Je weet na afloop van de sessie in ieder geval wat de Wbtr betekent voor jouw organisatie en waar jullie alert op moeten zijn.

  De overheid wil met deze wet ongewenste activiteiten tegengaan en wanbestuur voorkomen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om zelfverrijking, onverantwoordelijk financieel beheer of misbruik van posities door bijvoorbeeld vriendjespolitiek. En dat willen we eigenlijk toch allemaal?

  Deze info- en vragensessie leert je meer over het bespreekbaar maken van wat verantwoordelijk besturen is en hoe je met elkaar de procedures en verantwoordelijkheden vastlegt die daarmee te maken hebben.

  Ben je geïnteresseerd?
  Meld je aan bij Miriam Kemperman van de Arnhemse Uitdaging.
  info@arnhemseuitdaging.nl
  06-159 600 92

  Om je alvast op weg te helpen heeft Onderaf.nl informatie op hun site gezet. Ook handig ter voorbereiding op deze info- en vragensessie. Info voor stichtingen, info voor verenigingen. Als je acute vragen hebt kunnen we je ook verder helpen. Neem dan contact met ons op.

  Aangeboden door de Arnhemse Uitdaging en Dirkzwager Legal & Tax

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top