Buurtverbinder – mooie dingen ontstaan op onverwachte momenten

‘Dit jaar viel Pasen tijdens de lockdown. Iemand kwam met het idee om toch paaseitjes aan elkaar uit te delen. We lieten het rondzingen door er over te praten en er over te schrijven in de wijkkrant en in de nieuwsbrief. Ik kreeg de buurtsuper zover ons te sponsoren. Met Pasen zijn er wel 100 zakjes met paaseitjes uitgedeeld.’

Verbindingen met fashionworkshops

Tijdens afgelopen zomervakantie hebben kinderen in Presikhaaf midden in de hittegolf bij Stichting Samra keihard aan een fashionshow gewerkt. Voor de initiatiefneemster kwamen een aantal dingen fantastisch bij elkaar.

Buurtfabriek – met Burgerkrachtsubsidie activiteiten ontplooien

De kerngroep van de Buurtfabriek streeft de ABCD-methode na – Asset Based Community Development. ABCD wil alle buurtbewoners te betrekken, ongeacht leeftijd of herkomst. Dat betekent dat alle initiatieven en activiteiten die in de Buurtfabriek plaats vinden van onderaf ontstaan en de initiatiefnemers ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen.

Tuinieren op een voormalig schoolplein – de Burgerkrachtsubsidie hielp

Bewoners van de Geitenkamp startten enkele jaren geleden een moestuin op het schoolplein van de leegstaande Vlindertuin. Door de Burgerkrachtsubsidie hebben zij investeringen kunnen doen om hun burgerinitiatief dieper te verankeren in hun wijk.

Samen fietsen met hulpbehoevenden – de Burgerkrachtsubsidie maakte het mogelijk

Geprikkeld door een voorbijkomende duofiets om met moeder op leeftijd er nog eens op uit te gaan, ontstond het fietsmaatjes idee. Wilma de Neeff broedde op een plan en kon met behulp van de Burgerkrachtsubsidie, starten waar ze woont: Schaarsbergen en omgeving.

Vind hier het laatste nieuws voor burgers, initiatieven, en burgerinitiatieven! 😉

 

Buurtinitiatieven in Coronatijd – deel 3

Buurtinitiatieven in Coronatijd – deel 3

Hoewel de lente zich nergens wat van aantrekt en de knoppen zowat uit hun voegen barsten, zitten wij zoveel mogelijk binnen en is het seizoen ontdaan van bijna al zijn feestelijkheden. Een gemis voor wie samen wil vieren! Toch zijn er overal alternatieve cadeautjes te ontdekken.

Lees meer