De Wasplaats goes vintage

Foto © Zefanja Hoogers | De vrijwilligers van De Wasplaats zijn er ondanks corona op anderhalve meter afstand klaar voor om de winkel te bemensen

De Wasplaats in Klarendal is in 2015 in het leven geroepen als wijkwasserette voor de buurt, maar de belangrijkste reden om de wasserette te openen was om voor bewoners een laagdrempelige ontmoetingsplek te én activeringsplek creëren. Meer buurthuis dan een wasserette: bewoners werken zich op de ladder van de arbeidsmarkt omhoog, met een winkeltje met handgemaakte creaties van wijkbewoners, een boekenkast, maandelijks wisselende tentoonstellingen met kunst uit de wijken, een vinyl collectie. En uiteraard ook het particuliere wasje, altijd dat kopje koffie, een babbeltje en een zogenaamde sociale VVV waar wijkbewoners antwoorden kunnen krijgen op vragen.

De corona crisis heeft De Wasplaats enigszins in de problemen gebracht: voor bijvoorbeeld de maandelijkse lunch in de huiskamer van de wijk is de ruimte net te klein. De hele maand augustus is De Wasplaats dicht geweest en de vrijwilligers hebben er alles aan gedaan de ruimte een nieuwe look te geven: de winkel is ondertussen uitgebreid met interessante tweedehands artikelen – De Wasplaats goes vintage! De prachtige tweedehands spullen in De Wasplaats zijn allemaal via eigen netwerken verzameld.

Met niet meer dan vijf klanten tegelijk en met altijd de desinfecterende gel bij de ingang, hoopt De Wasplaats hun bewonersinitiatief zo een nieuwe boost voor de wijk te geven en dat bewoners elkaar ondanks corona toch blijven ontmoeten.

De Wasplaats – Klarendalseweg 439 – 026 3798846 – maandagmiddag open van 12u tot 16u, en dinsdag t/m vrijdag van 10u tot 14u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x