Gezocht: mensen die mee willen doen aan Plastic Retour-actie op 14 februari!

Op donderdag 14 februari wordt er vanaf 16:00 een Plastic Retour-actie gehouden bij de Albert Heijn Vossenstraat (tegenover Rozet). Een Plastic Retour-actie – ook wel bekend als ‘Plastic Attack’ – betekent dat je de overbodige plastic verpakkingen van je boodschappen achterlaat in de supermarkt.

In dit filmpje zie je een voorbeeld:

Hoe werkt het? Je doet je boodschappen als altijd, maar laat de overbodige plastic verpakkingen achter. Je bepaalt zelf wat je overbodig vindt. Mensen die hun eigen, duurzame verpakkingen bij zich hebben zullen minder plastic afval mee naar huis hoeven nemen. Bedoeling is om zo te laten zien hoeveel onnodig plastic er gebruikt wordt in supermarkten.

Wil je meedoen op 14 februari? Neem dan contact op met Sebastiaan van Sandijk en Amy Hendrix: plasticsoeparnhem@gmail.com. Laat het ook weten als je op een andere datum wilt meedoen, we gaan dit namelijk vaker organiseren!

Hierbij nog een voorbeeld van een Plastic Attack in Bristol:

Nu je hier toch bent: heb jij nog tips voor een plasticvrij Valentijn? We horen het graag van je!

Foto door Fabio Bracht

1 reactie op “Gezocht: mensen die mee willen doen aan Plastic Retour-actie op 14 februari!”

  1. Dank jullie wel! Veel positieve reacties, zowel van tevoren als in de supermarkt. Mensen willen best hun verpakkingen achterlaten, maar zijn er meestal niet op voorbereid. De papieren zakjes die we als alternatieve verpakking bij ons hadden, hielpen wel, maar voor de echte kilo’s zullen mensen toch meer voorbereid naar de winkel moeten komen. Met stevige bakjes voor aardbeien en frambozen, koekblikken of bakjes, tupperware voor vlees en vleeswaren, dat soort dingen. Nu in een paar uur één winkelwagen opgehaald, een kleine kilo, en vooral heel veel mensen gesproken. Ook de AH-winkelmanager was positief verrast over hoe mensen onvoorbereid bereid waren om hun verpakkingen achter te laten. Wordt vervolgd! Dan beter voorbereid naar de winkel? Save the date: zondagmiddag 3 maart AH Velperbuitensingel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of idee?

Heb je een vraag of idee? Neem contact op!

026 2340 111
info@onderaf.nl

Op dit moment wordt er gewerkt aan deze website. Het kan gebeuren dat je een foutje tegenkomt.

Kun je iets niet vinden of werkt iets niet? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, die hebben we getest 😉

x