Van 9 februari tot en met 10 april zijn er onder de titel ‘Arnhem Plasticvrij?’ allerlei dingen te doen en te beleven in Arnhem over de plastic soep.
Zo kun je in Rozet de tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project bezoeken.
De tentoonstelling geeft een beeld van wat die plastic soep is, en wat de gevolgen er van zijn. Rondom de tentoonstelling worden activiteiten georganiseerd over (goede) voorbeelden en alternatieven die helpen om het plastic afval-probleem op te lossen.

Maar wat kan je zelf doen aan het plastic afval-probleem? Welke initiatieven zijn er in Arnhem al bezig om dit probleem aan te pakken? En waar kan je aanhaken?

Op Onderaf.nl zie je wat mensen die in Arnhem wonen en werken allemaal doen op dit vlak. Ook vind je verschillende oproepen om deel te nemen aan acties of initiatieven, zoals plastic-retour acties in supermarkten en verschillende winkelsafari’s.

We horen ook graag wat jij al doet of zou willen doen. Bijvoorbeeld over komende donderdag: lukt het om een ‘plasticvrije’ valentijnskaart, bloemen of chocola te kopen? Laat eens weten, als je wilt, hoe plasticvrij jouw Valentijn is (geweest).

Wil je meer weten over ‘Arnhem Plasticvrij?’ en wat er allemaal georganiseerd wordt? Kijk dan op rozet.nl/plasticvrij .

Heb je een initiatief of wil je er een starten? Kijk dan gerust rond op Onderaf.nl !